top of page
Team Practice_edited_edited_edited.png

Onze maatschappelijke meerwaarde

Inclusie

Stichting SterkInBeweging zet zich in voor gelijke kansen voor iedereen. We vinden het belangrijk dat alle mensen, ongeacht hun leeftijd, geslacht, afkomst, fysieke of mentale beperkingen, mee kunnen doen. Bij ons is iedereen welkom en betrokken bij wat we doen.

Inclusie binnen de stichting gaat verder dan alleen acceptatie. We zorgen voor een plek waar iedereen zich gewaardeerd en gesteund voelt. Soms maken we aanpassingen zodat echt iedereen kan meedoen met onze programma's. Door iedereen te betrekken, bouwen we samen aan een gemeenschap waar gezondheid en samen zijn centraal staan.

Wij van de stichting willen dat iedereen mee kan doen, wie je ook bent of wat je ook kunt. We vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt bij ons en mee kan doen met onze programma's en positieve dingen samen doen. Dit noemen we inclusie. Het zorgt ervoor dat iedereen gelijk is en dat we respect hebben voor elkaar. Zo maken we samen een fijne plek waar iedereen blij van wordt.

Participatie

Bij Stichting SterkInBeweging betekent meedoen dat iedereen helpt en actief is. Dit gaat over iedereen die bij ons hoort: onze medewerkers, de mensen die ons helpen zonder betaling, en ook de mensen die meedoen aan onze activiteiten, onze vrienden die ons steunen, de plaatsen waar we werken en iedereen die met ons samenwerkt.

Meedoen betekent dat je echt iets bijdraagt. Misschien doe je mee met kennis delen, help je bij leuke dagen uit, steun je ons met geld, of denk je mee over hoe we dingen kunnen doen. We willen dat iedereen zich betrokken voelt en mee kan praten.

We vinden het belangrijk dat iedereen die met ons meedoet, zich belangrijk en gehoord voelt. Als iedereen actief meedoet, zorgen we samen voor een fijne plek. Zo helpen we niet alleen de mensen die direct met ons meedoen, maar maken we ook de wereld om ons heen een beetje beter.

 Bij Stichting SterkInBeweging gebruiken we impactmanagement om te laten zien hoe goed onze activiteiten werken. Dit betekent dat we goed kijken naar wat we doen en hoe dit helpt. Zo kunnen we onze doelen beter bereiken en zorgen dat we onze middelen slim gebruiken. We kijken naar de effecten van ons werk op de mensen die we helpen en op de samenleving. Dit helpt ons om betere keuzes te maken en ervoor te zorgen dat we echt een verschil maken. Door dit te doen, zorgen we dat onze stichting een positieve invloed heeft op iedereen die bij ons betrokken is.

Bij Stichting SterkInBeweging hebben we duidelijke doelen over wat we willen bereiken voor de mensen die we helpen en voor de gemeenschap.

  • Doelen bepalen: We maken heel duidelijk wat we willen doen en hoe we iedereen willen helpen.

  • Gegevens verzamelen: We houden bij hoe het gaat. We verzamelen informatie om te zien of we onze doelen bereiken.

  • Kijken hoe het gaat: We bekijken de informatie om te zien of onze activiteiten werken zoals we hopen.

  • Verbeteringen maken: Als we zien dat iets beter kan, dan passen we onze plannen aan. Zo zorgen we dat we nog meer kunnen helpen.

  • Vertellen wat we doen: We laten aan iedereen weten wat we bereiken. Zo kunnen belanghebbenden, zoals deelnemers, donateurs, partners en de bredere gemeenschap zien wat er gebeurt.

  • Blijven leren en verbeteren: We blijven altijd kijken hoe het beter kan. We leren van wat we doen, zodat we steeds beter kunnen helpen en groeien. 

Zo werken we elke dag aan het verbeteren van onze stichting en het maken van een positief verschil.

Zelfredzaamheid vergroten

Bij Stichting SterkInBeweging helpen we mensen om meer zelf te kunnen doen, ook wel het verbeteren van zelfredzaamheid. We willen dat iedereen die met ons meedoet, zelf beslissingen kan nemen en actief kan zijn in hun leven en de gemeenschap. Dit is goed voor hun geluk en geeft ze kracht om nieuwe dingen te proberen en problemen op te lossen.

 

We maken mensen sterker door:​

  • Leerzame programma's en trainingen te geven. Zo leren deelnemers nieuwe dingen over bijvoorbeeld gezond leven, maar ook de zelfredzaamheid om met geld om te gaan, het vinden van werk of gewoon zelfstanding taken uitvoeren.

  • Een plek te bieden waar iedereen steun vindt. We staan klaar om te helpen en zorgen dat iedereen zich gesteund voelt bij het bereiken van hun doelen.

  • Iedereen aan te moedigen zelf keuzes te maken. Het is belangrijk dat deelnemers zelf beslissen wat ze willen en doen.

  • Mensen uit te nodigen actief mee te doen. We helpen iedereen om te ontdekken wat ze goed kunnen en leuk vinden.

Zo zorgt Stichting SterkInBeweging ervoor dat iedereen zich beter voelt en meer kan genieten van het leven.

Gezonder leven

Bij Stichting SterkInBeweging vinden we een gezond leven heel belangrijk. Dit betekent dat we iedereen helpen om goed voor zichzelf te zorgen. We kijken naar alles wat belangrijk is voor je gezondheid: wat je eet, hoe je slaapt, hoeveel je beweegt, hoe je je voelt en de mensen om je heen.

We willen iedereen ondersteunen om gezonde keuzes te maken. Dit betekent dat we je aanmoedigen om lekker te bewegen, gezond te eten, stress te verminderen en goed voor je geest te zorgen.

Een gezond leven is meer dan niet ziek zijn. Het gaat erom dat je je sterk voelt en goed kunt omgaan met moeilijke momenten. We bieden allerlei activiteiten en programma's aan om je hierbij te begeleiden. Zo leer je hoe je zelf kunt zorgen voor een goed leven.

Door samen te werken aan een gezonde levensstijl, helpt Stichting SterkInBeweging iedereen om zich beter te voelen en volop van het leven te genieten. Zo sta je sterker in je schoenen en kun je de uitdagingen van het leven beter aan.

Showcased Photos

bottom of page