top of page
young-man-with-down-syndrome-and-his-tutor-with-arms-around-looking-at-camera-indoors-at-s

Ambulante Begeleiding  bij Stichting SterkInBeweging

Bij Stichting SterkInBeweging geloven we in de kracht van een actiever leven. Een actiever leven is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. Daarom bieden we ambulante begeleiding waarbij actief zijn en plezier centraal staan. Dit betekent dat we jou of je dierbare helpen om actiever en zelfredzamer te worden, rechtstreeks in je eigen omgeving.

Sportles op grasveld

Wat doen we

Bij Stichting SterkInBeweging helpen we mensen met beperkingen om gezonder te leven en plezier te hebben. We komen naar je toe en samen maken we een programma op maat die bij je past. Ons doel is dat jij je fitter, blijer en zelfstandiger voelt en bent zowel in je hoofd als lichamelijk. We werken met iedereen - of je nu hulp nodig hebt voor jezelf, iemand verzorgt, of van een organisatie bent. Samen maken we actiever leven leuk en toegankelijk voor iedereen!

Hoe werkt het?

Eerst maken we kennis met jou om te begrijpen wat je leuk vindt en nodig hebt. Daarna stellen we samen een plan op met activiteiten die bij jou passen. Onze begeleiders, die veel weten over zorg, bewegen, voeding en psychologie, komen naar jou toe om je te helpen. Stap voor stap werken we aan jouw doelen, of dat nu zelfredzamer worden is, nieuwe vrienden maken of gewoon plezier hebben in bewegen is. We zorgen ervoor dat alles veilig en leuk is, zodat jij het beste uit jezelf kunt halen en kan groeien in het alledaagse leven.

Voor wie?

Onze begeleiding is er voor iedereen met een beperking die graag actiever wil zijn en gezonder wilt leven. Het maakt niet uit wat je leeftijd is of wat voor beperking je hebt. We zijn er ook voor verzorgers die ondersteuning zoeken voor hun naasten, voor instellingen die hun bewoners willen helpen actiever te zijn, en voor gemeentelijke organisaties die zoeken naar manieren om inclusieve sport en beweging te bevorderen, maar ook zelfredzaamheid willen vergroten in het dagelijkse leven van mensen met beperkingen. Kortom, als je wilt groeien, staan wij voor je klaar!

Vergoedingen

Voor onze begeleiding en activiteiten kun je gebruikmaken van verschillende vergoedingen. Dit hangt af van jouw situatie. De mogelijkheden zijn:

  • WLZ (Wet Langdurige Zorg): Voor als je intensieve zorg of toezicht dichtbij nodig hebt.

  • WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning): Ondersteunt mensen zodat ze zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen.

  • Zvw (Zorgverzekeringswet): Iedereen die in Nederland woont of werkt, heeft recht op zorg uit het basispakket. Zorg kan bestaan uit een behandeling, een dienst of een product.

  • PGB (Persoonsgebonden Budget): Een budget waarmee je zelf zorg en ondersteuning kunt inkopen.

  • Jeugdwet: Voor kinderen en jongeren die extra hulp nodig hebben.

  • Onderaannemerschap: Als we samenwerken met andere organisaties die jouw zorg betalen.

We helpen je graag om uit te zoeken welke vergoeding het beste bij jou past en hoe je deze kunt aanvragen.

Doe mee!

Wil je meedoen met onze activiteiten of meer informatie? Super! Klik op de 'meedoen' knop hieronder om naar ons aanmeldformulier te gaan. Heb je vragen of wil je gewoon even praten? Je kunt ons ook bereiken via onze contactpagina. We horen graag van je en samen kijken we hoe we jou het beste kunnen helpen. Laten we samen gezonder worden en plezier maken!

young-happy-man-with-down-syndrome-with-his-mentoring-friend-greeting-indoors-at-school_ed

Ervaringen van de deelnemers

avatar 108

D.

"Tarik haalt als trainer het beste uit me. Met zijn positiviteit, humor en directheid weet hij mij altijd te motiveren, ook al heb ik er helemaal geen zin in af en toe. Hij is iemand die dingen tegen me zegt die me op de been houden, dingen die van belang zijn. Hij brengt steeds een beetje fun in mij leven... mooier en eerlijker kan ik het niet brengen. "
bottom of page